Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Герб на гр. Троян

Гербът на Община Троян е официален общински символ, израз на местното самоуправление и местната администрация. Гербът на град Троян представлява “испански щит” със заоблена основа. Щитът е със смесено разделение /разсечен и разбит/ и в неговите части са разположени следните символи:

1. В разсечената 1/3 част е поставена Планината, изобразена чрез верига от декоративно стилизирани върхове, оцветени в зелено.

2. В лявата 1/3 “разбита” част на син фон е стилизирано изображението на реката.

3. В пространството, получено от пресичането на 2/3 вертикала с 2/3 хоризонтала, е поставен избраният символ за пазител на града -изправен, въоръжен, обърнат наляво златен лъв, държащ и охраняващ ключа на град Троян.

Гербът присъства като елемент от знамето на гр. Троян, почетните знаци и огърлицата – медальон. Гербът може да се тиражира в различни сувенирни варианти, да се отпечатва на хартия и червен восък, да се уголемява или умалява при спазване съотношенията между отделните елементи в него. Гербът на Община Троян е централен елемент в знамето на Община Троян, задължителен елемент от официалната бланка за кореспонденция на Община Троян.

Последна промяна: 17:27, 9 Декември 2020
Разглеждания: 1043

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook