Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Патронажна грижа в община Троян – компонент 3

Наименование на проекта

Патронажна грижа в община Троян – компонент 3

Номер от ИСУН

BG05M9OP001-2.101-0051

Период на изпълнение

16.03.2020-31.03.2021

Дата на сключване на ДБФП

21.04.2020

Стойност

275 070,00 лв.

Кратко описание на проекта

С реализиране на проекта се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ (материален и кадрови) капацитет за предоставянето им.

Във връзка с безпрецедентните предизвикателства, свързани с пандемичен взрив на заболяването от вируса COVID 19 се налага мобилизиране на допълнителни ресурси за превенция и осигуряване достъпа до услуги на уязвими лица, вкл. хора с увреждания или в невъзможност от самообслужване, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19, както и за лица в карантинен период.

Идентифицирана е голяма нужда от предоставянето на услуги по домовете в контекста на създалата се извънредна епидемична ситуация в страната. Дейностите по проекта са насочени към лица, за които е налице социална необходимост от почасови услуги като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението от превенция разпространението на COVID-19.

Дейности

  • Осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда на хора от уязвими групи, за преодоляване последиците и спазване противоепидемичните мерки във връзка с пандемията от COVID-19:

Статус на проекта

Изпълнен

 

Последна промяна: 10:35, 13 Март 2024
Разглеждания: 198

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook