Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Обединено хранене на деца от 3 до 7 год.

ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ХРАНЕНЕ

  1. Инж. технолог: Надежда Терзийска
  2. Адрес: ж.к. "Буковец"
  3. Телефон: 0670 / 64671
  4. е-mail: dg_bukovec_kuhnya@abv.bg

Обединеното хранене за децата от детските градини в гр. Троян стартира през януари 2019 година. Включва 5 детски градини на територията на града. През 2020г. се присъединява и детска градина „Незабравка“, намираща се в с. Орешак. Кухнята-майка  работи по утвърдена НАССР система, както и всички закони и наредби  на БАБХ и РЗИ, както и европейските регламенти и директиви. Подлежи на строги ежемесечни проверки от страна на институциите. В плана на НАССР са заложени лабораторни анализи, обучение на персонала и други дейности, свързани с добрите практики в заведенията за приготвяне на храна.


Кухнята - майка разполага със съвременно професионално оборудване, отговарящо на всички изисквания на БАБХ. Методиките на приготвяне на храната включват варене, задушаване и печене. Изключено е пърженето като част от добрите практики за здравословна храна, които кухнята прилага по Европейски проект УРБАКТ заедно с още 7 държави.


Екипът на Кухнята-майка  е съставен от  инженер технолог по ХВП, касиер-домакин, счетоводител, главен готвач, помощник готвачи ,работник кухня и шофьор на храната. Ежедневно се приготвя закуска, подкрепителна закуска, обяд и следобедна закуска за над 500 деца.

Последна промяна: 13:33, 26 Януари 2021
Разглеждания: 628

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook