Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Започва изграждане на Център за временно настаняване в с. Дълбок дол

16
Апр
2021
Започва изграждане на Център за временно настаняване…

Усилията на Община Троян за осигуряване на грижа и подкрепа за лицата в нужда продължават с изграждане на помещения за две социални услуги в с. Дълбок дол. В началото на м. май ще започнат дейности за основен ремонт и преустройство на сградата на бившето училище в селото, в което ще се приютят две социални услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за временно настаняване.

Център за временно настаняване предоставя топла храна, грижа и подслон на скитащи и бездомнижители на общината в най-студените зимни месеци. Услугата се предоставя краткосрочно. Центърът се издържа от общинския бюджет. Лицата, които имат доходи заплащат 50% от дохода си за времето на ползване на услугата. Във времето на неговата работа от 2014 г. той е далподслон на 11 души. Първоначално центърът беше разположен в с. Добродан. Сега там е разположена услугата за дементни и той е преместен в Дълбок дол.

Неговата реконструкция ще се осъществи със средства от бюджета на общината и ще бъде на стойност около 98 хил. лв.

Центърът за временно настаняване ще разполага с две единични стаи с обща баня, стая за документи, отделен санитарен възел за персонала и приемно помещение. За всяка стая са предвидени самостоятелно легло, гардероб, шкафче за лични вещи, скрин, маса със стол и телевизор. 

От приемното помещение се осъществява топла връзка с ЦГЛПР. Предвиден е и самостоятелен вход от двора на имота.

За преустройството и реконструкцията на Центърът за временно настаняване ще бъдат извършени следните строително-монтажните работи: изграждане на тухлена зидария, преградни стени от гипсокартон, окачен таван от пожароустойчив гипсокартон, фасадна и интериорна дограма, фасадна топлоизолация, покривни работи, мазачески и облицовъчни работи, настилки, бояджийски работи, полагане на нова стоманобетонна плоча върху съществуващия гредоред.

Ще бъдат изградени ел. захранване, сградна силова и осветителна ел. инсталации, мълниезащита и заземление, система за пожароизвестяване, структурно окабеляване (интернет, видеонаблюдение, сестринска система). Ще се изградят нови ВиК и отоплителни инсталации, както и покривно отводняване.

Върху външното прилежащо пространство ще бъде положена тротоарна настилка и ще се обособи малък паркинг за автомобили с 4 места.

След проведените обществени поръчки  фирма „Билдинг груп -2000“ от гр. Кнежа е избрана изпълнител на строително-монтажните работи, авторският надзор е поверен на троянците от „Троянарх“ ЕООД, а строителния надзор ще се извърши от пловдивската фирма „Кима Консулт“ ЕООД.

Последна промяна: 08:06, 16 Април 2021
Разглеждания: 1138

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook