Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Временният оперативен щаб (ВОЩ) Троян проведе свое заседание на 10.03.2021 г.

11
Мар
2021
Временният оперативен щаб (ВОЩ) Троян проведе свое…

Временният оперативен щаб (ВОЩ) Троян проведе свое заседание, на което беше обсъдена готовността на общината, на двете болници, на Центъра за спешна помощ и на РУ на МВР да посрещнат очакващата се трета вълна на COVID-19.

По време на заседанието на щаба бе обсъдена и възможността за лечение на деца, с оглед на увеличаващия се брой на деца и младежи с COVID – 19.

По данни на РЗИ Ловеч заболеваемостта към настоящия момент за област Ловеч е малко над 260 души на 100 000, като в скоро време се очаква да надмине 300 на 100 000. На 11.03.2021 г. Областният щаб ще обсъди нужно ли е въвеждането на нови ограничителни мерки и засилване контрола върху тяхното изпълнение.

Лечебните заведения в Община Троян разполагат с достатъчни количества медикаменти, дезинфектанти, кислород, лични предпазни средства и други. Няма заболели от COVID-19 сред медицинския персонал.

В МБАЛ Троян лежащо болни с доказан COVID-19 са 8 души, и двама на интензивно лечение. Свободни са 2 легла. Диагностичната и терапевтична апаратура в болницата е действаща. Получени са 2 бр. кислородни концентратора и два апарата за изкуствена белодробна вентилация от Министерство на здравеопазването.

В СБАЛЛБ Троян 37 души са със симптоми за COVID-19, като 16 от тях са доказани с PCR-тестове, а останалите очакват потвърждение. Наличните свободни легла за пациенти с COVID-19 са 13.

През Филиала на спешна медицинска помощ Троян от началото на месеца са преминали 20 пациента симптоматични за COVID-19, от които 17 са доказани и 10 от тях – хоспитализирани.

В двата имунизационни кабинета в Троян са извършени следните процедури:

  • 545 души са преминали първа имунизация;
  • 302 души са преминали през двете имунизации;
  • за 242 души предстои втора реимунизация.

Ежеседмичният доклад за заболеваемостта в детските градини и училищата на територията на общината показва, че към момента броят на заболелите ученици и педагогически персонал остава сравнително нисък. Справката сочи, че към 10.03.2021 г. има доказани 5 случая на COVID-19 сред учениците и 9 сред училищния персонал. В детските градини няма деца с доказан COVID-19, двама души от персонала са диагностицирани със заболяването. Продължава провеждането на активен сутрешен филтър в детските заведения.

Към настоящия момент не се предвижда преустановяване работата на Детска млечна кухня и Домашен социален патронаж. Остават затворени пенсионерските клубове и клубът на инвалида.

Интензитетът на проверките за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти, които се осъществяват от служители на  РУ на МВР и Община Троян, ще бъде увеличен, с акцент върху големите търговски вериги и всички заведения и места за настаняване.

Последна промяна: 13:40, 11 Март 2021
Разглеждания: 737

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook