Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Троян вече разполага с контейнер за дървесни отпадъци

25
Авг
2022
контейнер за дървесни отпадъци

Днес, 24.08.2022 г., в Троян беше доставен контейнер за дървесни отпадъци. Доставката се извършва съгласно подписан меморандум за сътрудничество между Община Троян и „Кроношпан България” ЕООД в областта на оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на община Троян. „Кроношпан България” е преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци.

Контейнерът е с вместимост 38 куб. м., разположен е на територията на общинското дружество “Хемус ресурс – Троян и Априлци” ООД и ще се обслужва веднъж на 2 седмици, като натрупаните отпадъци ще бъдат извозвани в завода на „Кроношпан България”  ЕООД във Велико Търново. 

В него ще бъдат изхвърляни само дървесни отпадъци (може да има метални съединителни елементи и др., но без текстил и наличие на стъкла), както и не трябва да има опасни отпадъци – дълбочинно обработени дървесни отпадъци (например траверси), може да има лакирани или боядисани дървесни отпадъци (т.е. повърхностно обработени дървесни отпадъци – дограми, ламперии, врати и т.н.).

Отпадъчната дървесина ще бъде рециклирана и ще се използва за производство на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Услугата е напълно безплатна за гражданите на община Троян. Освен, че новият контейнер ще бъде от полза за гражданите, друго предимство е, че ще бъдат постигани целите за рационално оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на община Троян, намаляване депонирането на отпадъци и подобряване на екологичните показатели на територията на общината.

 

Контейнерът ще е на разположение на гражданите от понеделник до неделя, от 8 ч. до 20 ч.

 

Последна промяна: 08:31, 26 Август 2022
Разглеждания: 678

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook