Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Троян в подкрепа на хората с редки заболявания

29
Фев
2024
Троян в подкрепа на хората с редки…

Община Троян се включи в Световния ден за борба с редките болести – 29 февруари. С дигитални визуализации на три емблематични сгради, на галерия „Серякова къща“, на общинската администрация и на Марковските къщи, Общината се включи в кампанията в подкрепа на пациентите с редки болести – „6000 причини за действия“.
Кампанията има за цел да повиши информираността на обществото за редките болести, както и да постави ключови въпроси пред компетентните институции, свързани с подобряване на възможностите за навременна диагностика и достъп до съвременно лечение на пациентите.


Организатори са Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) в партньорство с Българското дружество по нефрология, Българското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене, Българското дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика, Българската асоциация по неонатология, Асоциацията на студентите медици в България – София, Националния алианс на хората с редки болести, Българската асоциация за закрила на пациентите и Сдружение за развитие на българското здравеопазване и с подкрепата на НСОРБ.
Повече за кампанията може да видите ТУК.

 

 

Последна промяна: 09:29, 29 Февруари 2024
Разглеждания: 114

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook