Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Троян е домакин на етап от 69-тата Международна колоездачна обиколка на България

24
Авг
2022
Троян е домакин на етап от 69-тата…

И през 2022 година град Троян отново ще бъде един от градовете – домакини на провеждащата се за 69-ти път Международна колоездачна обиколка на България. Жителите на града винаги са посрещали обиколката с интерес, гостоприемство и подкрепа и с годините тя се е превърнала в едно от знаковите спортни събития, което доставя радост на троянци и привлича многобройна публика по трасето.

Освен Българската федерация по колоездене, основна роля в подготовката и провеждането на състезанието на местна почва имат Община Троян и президентът на Колоездачен клуб“ Хемус-1896 г.“  - г-н Тодор Колев.

В надпреварата през тази година участие ще вземат 144 състезатели от 24 отбора от различни страни. Очаква се колоната, в която са включени някои от най- големите отбори на Европа, да пристигне от град Пловдив на площад „Възраждане“ около 17.00 часа на 29 август / понеделник/. За доброто настроение до пристигането на колоната ще се погрижат мажоретките към Представителния младежки духов оркестър на община Троян.

След награждаването по традиция е предвидена пресконференция за журналистите с победителите в етапа.

Преди финала на обиколката от 15.00 часа , Колоездачен клуб“ Хемус-1896 г.“ съвместно с Община Троян организира състезания за деца и ученици до 15 год., както и демонстрации, с възможности за тестване на продуктите на известната американска марка за електрически велосипеди “TREK”.

Очакваме Ви на 29 и 30 август на площад «Възраждане»!

 

Информация от Колоездачен клуб“ Хемус-1896 г.“

Последна промяна: 09:54, 24 Август 2022
Разглеждания: 386

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook