Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартират Етап 1 и Етап 2 от изграждането на Многофункционалната спортна зала - най-големият обект от спортната инфраструктура в града

12
Мар
2022
Стартират Етап 1 и Етап 2 от…

Изграждането на Многофункционалната спортна зала в Троян на практика вече започва. Веднага щом атмосферните условия позволят, ще стартират строително-монтажните работи по Етап 1 „Трафопост и външно електро захранване 20 КW“ и Етап 2 „Външна канализация и подпорна стена“ от изграждането на Многофункционалната спортна зала в града, които ще се реализират едновременно. Изпълнители са съответно фирмите „Мирчев електрик“ ЕООД, гр. Троян и „ВЕРТИКАЛ 90“ ЕООД, гр. Габрово.

 

През м. ноември 2021 г. беше издадено строително разрешение за етапно изпълнение на обекта, както следва:

  • ЕТАП 1 „Трафопост и външно електро захранване 20 КW“ – на стойност 103 453 лв. с включен ДДС.
  • ЕТАП 2 „Външна канализация и подпорна стена“ – на стойност 329 448 лв. с включен ДДС.
  • ЕТАП 3 „Многофункционална спортна зала“ - на стойност 5 560 099 лв. с включено оборудване, актуализирани цени и ДДС.

След проведени процедури по ЗОП вече има сключени договори за изпълнение на СМР (за първи и втори етап), Строителен надзор и Авторски надзор.

Общата стойност на строително-монтажните работи по трите етапа възлиза на 5 993 000 лв. с включен ДДС.

Строителният надзор ще изпълнява „ДИ ВИ КОНСУЛТ БГ“ ООД (Шумен), а авторския ДИЗАЙН АРТ – К И К“ ООД (Петрич).

За ЕТАП 3 „Многофункционална спортна зала“ се работи по подготовката на обществена поръчка за избор на изпълнител на СМР. Изготвени са техническите спецификации и КСС. В момента се работи по критериите за подбор.

От няколко години Община Троян се стреми да привлече средства от различни източници, за да финансира изграждането на Многофункционална спортна зала в града. За първа и втора фаза бяха предоставени 500 х. лв. от кабинета Борисов. Кметът на Общината изпрати искане за финансиране до Министъра на финансите за изграждането на трета фаза още през януари месец. Очакванията са средствата да бъдат осигурени при актуализацията на бюджета от Фонда за инвестиционни дейности на общините. Припомняме, че на територията на община Троян вече има регистрирани 24 спортни клуба, с над 800 състезатели, голяма част от които са деца. Реализирането на обекта е от голяма важност за града, тъй като съществуващата в момента спортна инфраструктура не може да отговори нито на нуждите на нарасналия брой активно спортуващи, нито на съвременните изисквания за провеждане на национални и международни състезания.

Община Троян се гордее с факта, че е сред българските общини, които последователно и целенасочено подкрепят развитието на спорта на своя територия – както професионален, така и любителски. Помощта се осъществява в няколко направления – субсидии за развитие на детско-юношеския спорт, спортен календар, поддръжка на спортни бази и парични награди за постигнати резултати на състезатели и треньори, като ежегодно се регистрира ръст във финансирането на всички тях.

Последна промяна: 16:13, 11 Март 2022
Разглеждания: 982

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook