Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Система за разделно събиране на битови отпадъци

16
Фев
2022
Система за разделно събиране на битови отпадъци

Община Троян започва разделянето на отпадъците на рециклируеми и нерециклируеми, чрез изграждането на система за разделно събиране на отпадъци. На територията на град Троян са разположени 95 контейнера с цветни стикери. В тези контейнери гражданите могат да изхвърлят четири вида рециклируеми отпадъци: хартия, пластмаса, стъкло и метал.

Отпадъка от контейнерите ще се транспортира до площадката за предварително третиране, собственост на община Троян и община Априлци.

Там полученият отсортиран материал ще се поставя в балираща машина, която пресова материала и го опакова във вид подходящ за последваща преработване.

Въвеждането на разделно събиране на отпадъците и транспортирането за последваща обработка ще спестява и пари на данъкоплатците. Въпреки сериозният ръст на цените на горива и електроенергия и на минималната работна заплата Община Троян успя такса битови отпадъци през 2022г. да не бъде увеличавана.

Очакванията са Общината да започне да депонира в пъти по-малко смет на регионалното депо, а това означава и в пъти по-малко заплатени суми. Спестените пари ще се влагат в закупуване на нова техника и съдове, както и за подобряване на дейностите по сметосъбиране.

Надяваме се гражданите да проявят съзнателно отношение и взаимен контрол!

Последна промяна: 15:08, 16 Февруари 2022
Разглеждания: 820

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook