Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Първите 10 граждани, посетили Центъра за услуги на гражданите в сградата на общинска администрация, ще получат символични подаръци

12
Окт
2022
Първите 10 граждани, посетили Центъра за услуги…

И тази година Община Троян ще отбележи 12 октомври – Празника на българската община с подаръци за първите посетители в Центъра за услуги на гражданите.

Припомняме, че датата е избрана за празник от делегатите на Общото събрание на НСОРБ през 1998 г., тъй като на нея през далечната 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и гражданското управление, в който се регламентира дейността на общинските съвети, кметовете и техните помощници.

Освен символ на приемственост и традиция в местното самоуправление, празникът е и повод да се популяризира дейността на местната власт и да се постигне по-добро разбиране за ролята на общинска администрация.

Тази година първите 10 гражданите, посетили Центъра за административни услуги на Общината на 12 октомври, ще получат символични подаръци, брандирани със запазената марка на града. Според утвърдената от няколко години практика, троянци ще могат да използват безплатно и всички административни услуги по гражданско състояние в празничния ден.

Последна промяна: 07:53, 12 Октомври 2022
Разглеждания: 242

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook