Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Обучение за работа по международни проекти за педагогически специалисти от Община Троян

08
Апр
2022
Обучение за работа по международни проекти за…

На 06.04.2022 година със съдействието на Община Троян и Центъра за развитие на човешките ресурси при любезното съдействие на СУ „Васил Левски“- Троян  се проведе обучение за директори и учители от образователните институции в общината на тема „Иновативни методи на преподаване чрез реализиране на eTwinning и Еразъм+ проекти“.     

Събитието е продължение на обучението, стартирало още през есента на миналата година за учители и директори с малък опит в сферата на международното сътрудничество. В резултат на проведената инициатива Центърът за подкрепа на личностно развитие- гр. Троян, ДГ „Осми март“ и ДГ „Буковец“ регистрираха първия съвместен проект в платформата eTwinning.  И този път, с много практически задачи и интересни предизвикателства, госпожа Валентина Маринова – eTwinning посланик за България, представи съвременни и непопулярни ИКТ инструменти за създаване на игри, проекти и програмируеми играчки за усвояване на уменията за 21 век на децата от 3 до 6 год. Бяха демонстрирани роботизираните играчки и дейностите на българския екип по проект „Culture4Kids”, приключил през 2021 г. с оценка на национално ниво 91 точки.

Г-жа  Маринова пожела успех на новите партньорства и до нови срещи с вече създадени проекти по международната програма eTwinning.

Последна промяна: 14:06, 8 Април 2022
Разглеждания: 364

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook