Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян за поредна година организира инициативата „Млад кмет за един ден“

10
Май
2022
Община Троян за поредна година организира инициативата…

Във връзка с тържественото отбелязване на 09.05.2022 г. - Деня на Европа, Община Троян за поредна година организира инициативата „Млад кмет за един ден“. Това е една чудесна възможност достойни млади хора от училищата в общината да се запознаят с дейността на местната власт и общинската администрация. На поканата се отзоваха петима младежи, определени по определени критерии от училищата, в които се обучават.

 Тази година в ролята на Кмет на община Троян бе Таня Радулова от СУ „Св. Климент Охридски“ – неколкократен шампион по джудо и самбо от Европейски, Балкански и Национални първенства за последните три години.

Емил Кънчев - най- младият участник до момента в инициативата, пое ресора на г-жа Русенова: образование, култура, спорт и социални дейности. Емил е предложен от СУ „Васил Левски“ – Троян за високи образователни постижения и участието си в ученическите олимпиади по БЕЛ, Математика и Химия и ООС, класиран за участие на Националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“.

Георги Богослов – представител на ПГМЕТ „Акад. А. Балевски“ – Троян, активен участник в различни извънкласни дейности и олимпиади, представял достойно училището на национален кръг на олимпиадата по Техническо чертане бе поканен от г-н Ангелов да поеме ресор  „Финанси и икономика“, а Димитър Джиговски от СУ „Васил Левски“- Черни Осъм помагаше на Председателя на Общински съвет- г-н Петко Пенков. С дейност, различна от обичайната, се зае Диана Тодорова, ученичка от НУПИ „Проф. Венко Колев“. Тя бе ангажирана съвместно с инж. Бистра Чолакова да участва в задачите и решенията по „Устройство на територията, строителство, планиране и проекти“.

Младите кметове посетиха отделните звена на общинска администрация и се запознаха с дейността им, получиха грамоти и подаръци, а от 17.00 часа се включиха в посрещането на  площад „Възраждане“ на „Парад на знамената на страните от ЕС“ и Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки.

 

Последна промяна: 07:56, 10 Май 2022
Разглеждания: 314

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook