Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян осигурява две специални награди за Националния литературен конкурс „Албена“

15
Юни
2023
 Националния литературен конкурс „Албена“

Петият национален литературен конкурс „Албена-2023“ беше организиран от читалище „Христо Ботев – 1911“ – с. Врабево и фондация „Българска памет“, със съдействието на Съюза на българските писатели и подкрепен от община Троян. В настоящото издание със свои творби участваха 169 автори от страната и от българската диаспора в чужбина. Трайният интерес на писатели от различни възрасти и региони за пети пореден път отрежда място на събитието сред водещите конкурси в белетристичния жанр у нас.

Жури с председател  проф. Ивайло Христов и членове - проф. Аксиния Джурова - изкуствовед, писателите Владо Даверов, Павел Боржуков и Марин Костовски присъди следните отличия:

Две специални награди на община Троян за „млад автор“ и „местен автор“ по 400 лв., плакет и почетна грамота, съответно на Елиа Тилева от Казанлък и Милен Нанков от Ловеч.

Четири равностойни награди по 500 лв., почетна грамота и плакет на конкурса за авторите Петя Георгиева от Русе, Диана Фъртунова от Бургас, Андрея Илиев от София и Марта Радева от Провадия.

Две отличия на Евелина Кованджийска от Пловдив и Николай Николов, живущ в Норвегия, по 300 лв., плакет и почетна грамота.

Отличията на лауреатите ще бъдат връчени на празничната церемония на 17 юни от 19,30 ч. в салона на читалище „Хр. Ботев-1911 г.“, във с. Врабево, община Троян.

Последна промяна: 09:46, 19 Юни 2023
Разглеждания: 381

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook