Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Над 200 деца от община Троян ще участват в ски училище в КК „Беклемето“

06
Фев
2023
Над 200 деца от община Троян  ще…

От днес, 06.01.2023 г. стартира Проектът на  Българска Федерация по ски „Научи се да караш ски“, в който Община Троян участва за четвърта поредна година. Проектът ще обхване 200 деца от начален етап от всички училища на територията на общината. Още през месец декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата за желанието им да се включат в обучението по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“, като желаещите са повече от определените места. Децата, които остават извън списъка, ще преминат обучение при същите условия на проекта, но с финансиране от Община Троян. В рамките на проекта са осигурени транспорт, обучители и обяд. Медицинското обслужване и ски оборудването ще бъдат предоставени от Ски-зона „Сима“, а придружаващите учители - от съответните училища. Заниманията са предвидени в светлата част на деня, в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки и обяд.

Инициативата отразява вече утвърдилата се политика на община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура.

Желанието на ръководството на общината и на общинската администрация е да се даде възможност на най- малките ученици да се обучават в традиционните за региона зимни спортове, дали на България много поводи за гордост.

Последна промяна: 08:15, 7 Февруари 2023
Разглеждания: 504

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook