Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Lidl отвори врати в Троян – 50-ия град, в който веригата стъпва

12
Апр
2021
Lidl отвори врати в Троян – 50-ия…

Ефектът Lidl от дейността на компанията в града възлиза на 890 000 лв. годишно

 

11 април 2021, София. Днес отвори врати най-новият магазин на Lidl – в гр. Троян. Това е 107-ят магазин на компанията в страната, а Троян е 50-ият град, в който веригата стъпва.

„Когато в неголям град като Троян влиза световна верига, трябва много да се внимава за баланса между интереса на бизнеса и интереса на потребителите. Но в този случай, ние сме убедени, че откриването на Lidl в нашия град е добра възможност, защото вярваме, че ще се създаде здравословна конкуренция и стандарт за качество на конкурентни цени. Надяваме се, че Lidl ще намери своите партньори сред местния бизнес“, сподели при откриването на магазина г-жа Донка Михайлова, кмет на град Троян..

„Поводът днес е много специален, защото това е 50-ти град, в който откриваме магазин. На първо място благодарим на Община Троян и институциите в града за оказаното съдействие и подкрепа през целия период до момента. С всеки нов обект и нов град, в който отваряме врати, правим качествените продукти на оптимални цени още по-масово достъпни за хората. В допълнение на това всеки наш магазин допринася и за развитието на икономиката в града и региона. Само за Троян приносът от нашата дейност по прогнозни данни ще бъде 890 хил. лв. годишно. И това не са просто числа, а работни места, приходи за фирми и хора, по-голямо търсене на местния пазар и цялостно развитие на града и общността – това е Ефектът Lidl“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

За първи социално-икономическа оценка на своята дейност Лидл България направи миналата година, по повод своята 10-та годишнина в страната. Съвкупният ефект върху икономиката на България или Ефектът Lidl, който изчисли Института за пазарна икономика (ИПИ), възлиза на 1,12 млрд. лв. само за 2019 г.

Въодушевени от този резултат, Лидл България възложи на ИПИ да направи оценка и на прогнозния ефект от дейността на Lidl само в един град – Троян. Според прогнозната оценка на експертите, Ефектът Lidl в Троян се очаква да достига 890 хил. лв. на годишна база. В това число се включват т.нар. преки ефекти, или директно извършените разходи на компанията към местния бизнес и за възнаграждения на служителите – около 550 хил. лв. годишно. Тези разходи създават непреки ефекти – местният бизнес формира допълнително търсене на суровини, материали, оборудване, услуги и работни места, а чрез своите заплати служителите създават потребление на храни, дрехи, обзавеждане, комуникации, развлечения – отново в Троян.

Магазинът на Lidl в града е с търговска площ от 1 100 кв.м, а паркингът предлага 120 паркоместа. Той се отличава с модерна визия, широковътрешно пространство за повече удобство при пазаруване и висока енергийна ефективност. С откриването на новия магазин, гражданите и гостите на Троян ще могат да се възползват от богат асортимент от стоки с оптимално съотношение качество-цена, както и на висококачествени продукти от български производители. Така могат да пестят време и средства и да намират всичко необходимо за трапезата и домакинството на едно място – в сигурна и безопасна среда.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 107 магазина в 50 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

 

 

Лидл България 

Равно поле, ул. Трети март 1 · pr@lidl.bg

Последна промяна: 08:09, 12 Април 2021
Разглеждания: 564

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook