Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Коледни и новогодишни празници в Община Троян

12
Дек
2022
коледен Троян

Коледните и новогодишните празници са едни от най-вълнуващите събития през годината и ежегодно Община Троян полага усилия да създаде празнична обстановка, с която да допринесе за по-доброто настроение на жителите на общината и за малко повече надежда в напрегнатото ежедневие. Коледна украса по улици и мостове тази година има не само в град Троян, но и в малките населени места – Орешак, Черни Осъм, Врабево, Терзийско, Дълбок дол, Борима, Бели Осъм и др. За най-малките бе организирано тържественото запалване на коледните светлини за първи път и в село Орешак. В град Троян по традиция това се случи на 6 декември, Никулден, като в празничната програма освен поздрав от ВГ „Щурчета“ се включи ОМДОМ и Дядо Коледа, съпроводен от любители – мотористи от Троян. Тържеството продължи със спектакъла „Между девет планини“ на фолклорен ансамбъл „Пирин“, чийто ръководител Мирослав Димитров е хореограф и на местния ТА „Траяна“.

Предстоящо за жителите и гостите на община Троян е „Коледният базар“, който ще открием на 15.12.2022 г. от 17.00 часа с участието на Фолклорен ансамбъл „Траяна”, Вокална студия „Усмивка” и Ани Ненова от Студия „Гласове”. Коледен концерт на Общински младежки духов оркестър ще можете да послушате на 17.12. /събота/ от 11.30, а на 20.12. / вторник/ солисти от Вокална студия „Гласове“ и Танцов състав „Възраждане“ – Орешак ще допринесат за доброто настроение. За закриването на Коледния базар на 23.12./петък/ очаквайте предколедно огнено шоу  Танцов клуб „Дивинитас“ – София от 17.00 часа. Ако сте любители на оперетното изкуство, заповядайте на 21.12.2022 г. в Информационно-културен център, където оперетна студия „Кантабиле“ е подготвила репертоар от коледни песни.

В новогодишната вечер ви очакваме на площад „Възраждане“ от 23:55 часа за традиционните поздрави от Кмета на община Троян, празничната заря в полунощ и „Дунавско хоро“. За любителите на народната музика, програмата ще завърши с концерт на Мария и Магдалена Филатови – популярни изпълнителки на песни от Пиринския край.

Пожелаваме на всички мирна и успешна 2023 година и много нови културно-образователни събития!

Последна промяна: 10:16, 12 Декември 2022
Разглеждания: 499

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook