Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кмет за един ден – традицията продължава и през 2024 г.

25
Апр
2024
Кмет за един ден – традицията продължава…

И през настоящата година, за 9 май – датата, на която отбелязваме Деня на Европа, Община Троян отправи покана към училищата от общината за дългогодишната инициатива – Кмет за един ден. 
Ръководствата на училищата ще подадат своите предложения за изявени, активни деца, които да заемат за един ден позициите – Кмет, заместник-кметове и председател на Общински съвет. И през настоящата година петима ученици ще се включат в работния ден на администрацията.  
Инициативата всяка година дава възможност на троянските ученици да се запознаят отблизо с работата на администрацията, по какви въпроси могат да търсят съдействие от институцията, как да си взаимодействат като граждани на общината с нея. 
Целта на администрацията при провеждане на инициативата е да бъде по-отворена, по-прозрачна и достъпна. Организаторите са предвидили активности, с които в още по-голяма степен да ангажират младите възпитаници на училищата и да им дадат възможност да покажат пред троянци своето творческо мислене и сценична изява. 
Денят по традиция ще започне в 08:00 ч. с оперативка на ръководния екип на Община Троян. 

Последна промяна: 08:33, 25 Април 2024
Разглеждания: 130

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook