Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

27-ми Национален събор – надпяване на пенсионерите „Беклемето – 2021“ и "Национална пчеларска среща "Север-юг"

16
Авг
2021
27-ми Национален събор – надпяване на пенсионерите

Предстои  27-ми  "Национален събор - надпяване на пенсионерите "Беклемето - 2021" под мотото  - "ТРОЯНСКИЯТ БАЛКАН - ДРЕВЕН, ВЕЛИЧЕСТВЕН И ВЕЧЕН" и "Национална пчеларска среща "Север-юг". Тази година събитията ще се проведат на 21-22 август (събота и неделя). Официалното откриване е на 21 август (събота) от 9:30 часа в местността "Беклемето" в Троянския балкан.

Организатори на събора са община Троян, Общински съюз на пенсионерите и Културен клуб на пенсионера " Коман" Троян. Едновременно с пенсионерските състави, на Беклемето се събират и пчелари на Национална пчеларска среща "Север-юг". Тя се организира от Пчеларско дружество "Майка" - Троян, Пчеларско дружество "Лавандула" - Карлово, и общините Троян и Карлово.

Събитията дават възможност за среща на хората, идващи от всички краища на страната. Надпяването има състезателен характер и носи веселие и радост за хората от третата възраст. Участват десетки художествени състави и хорови колективи от цялата страна. Гостите на двете събития имат възможност и да си закупят пчелни продукти със сертификат за качество и да разменят полезен опит.

 

Последна промяна: 08:34, 16 Август 2021
Разглеждания: 1443

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook