Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Български фестивал на сливата

„Български фестивал на сливата" е иновативно културно събитие, носещо традицията на празник с повече от 20 годишна история. Празникът е продукт на искреното желание на местната общност да популяризира една уникална за региона и страната традиция и да запознае възможно най-много хора с възможностите за културен туризъм и развлечения, които предлага нашия град.

Фестивалът традиционно се провежда в последната седмица на месец септември. В центъра на празника са отглеждането на сливовата култура, производство на троянската сливова ракия и други сливови продукти.

Ежегодно посетителите могат да се насладят на богата програма с много концерти, открита сцена за самодейни фолклорни състави, традиционни конкурси (кулинарен, за най-добра домашна сливова ракия и т.н.), арт ателиета по керамика и дърворезба, демонстрация (и дегустация) на традиционна сливова ракия и много други изненади. Събитието се случва паралелно в гр. Троян и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в с. Орешак

Уеб страница: https://festivalnaslivata.com/
Facebook: www.facebook.com/festivalnaslivata

Последна промяна: 15:30, 20 Декември 2020
Разглеждания: 3059

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook