Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Консултативен съвет за икономическо развитие

Консултативен съвет за икономическо развитие на Община Троян, помощен консултативен орган на Кмета на Община Троян.

През 2012 г. беше създаден Консултативен съвет по икономическо развитие на Община Троян към Кмета на Община Троян, който през своите години доказа смисъла от съществуването си.

Той е помощен консултативен орган, като целта е: запазване, подпомагане и разширяване на съществуващия бизнес в община Троян; подобряване на контактите и координацията между местната власт и бизнеса; идентифициране на важни за общината проблеми и предлагане на възможни решения за подобряване на икономическия климат; подпомагане на администрацията при привличане на нови инвестиции.

През мандата 2011-2015 г. Консултативния съвет икономическо развитие на Община Троян се състоеше от 28 члена и се председателстваше от собственик на производствено предприятие/местен бизнес.

През мандата 2015-2019 г. с оглед оперативността и ефективността на работата на съвета беше променена формата на ръководенето му и редуциран броят на членовете на 13. Същият се председателстваше от кмета на общината.

През настоящият мандат състава на консултативния съвет е разширен (24 члена), като в него са включени представители на институции, различни браншове и личности с обществени позиции.

В консултативния съвет ще продължават да се разглеждат важни въпроси, свързани с икономиката на общината.

Последна промяна: 14:48, 24 Ноември 2020
Разглеждания: 920

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook