Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Общинска програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“, 2021 г.

04
Мар
2021
Общинска програма „Обществен форум за реализация на…

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Община Троян и тази година ще спази традицията и за пореден път ще предостави възможност за участие в Общинска програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“.

Интересът към програмата през годините винаги е бил голям. Ще се радваме, ако и тази година постъпят качествени и интересни проектни предложения, допринасящи за повишаване на качеството на живот на територията на общината.

Поканата за участие и формуляра за кандидатстване могат да бъдат изтеглени по-долу.

Подаването на проектните предложения на хартиен и електронен носител е до 17.00 ч. на 31.03.2021 г. в Общинския център за информация и услуги в Община Троян, пл. “Възраждане“ 1.

Времето през годините доказа, че с реализирането на съвместни проекти, насочени към обществено значими дейности, утвърждаваме едно ползотворно партньорство между структурите на гражданското общество и местната власт.

 

ДОНКА МИХАЙЛОВА
Кмет на Община Троян

 

ДОБРИ ПРАКТИКИ

ж.к. „Младост“

През 2017 г. успоредно с изпълняваните проекти за повишаване енергийната ефективност на бл. 3 и бл. 4 в ж.к. „Младост“, живущите реализираха свой проект по Общинска програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти”, с който благоустроиха прилежащото междублоково пространство. Извършено е почистване на пространството, направена е бетонова площадка и алеи до нея, обновени са съществуващите пейки, доставени и монтирани са беседка, пейка тип „люлка“ и врати с мрежи за мини футбол, направена е ограда с мрежа, засадени са цветя.

Реализираният проект допринесе за допълнително подобряване облика на квартала, доказал инициативността и организираността на хората при всяка възможност за подобряване на условията на живот в него.

ж.к. „Лъгът“, бл. 13

През 2020 г. по Общинска програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти” Сдружение на собствениците „Град Троян – ж.к. „Лъгът“ – блок 13“ реализираха своя проект за благоустрояване на околоблоковото пространство. В рамките на проекта е ремонтирано стълбището и тротоарната настилка към входа на сградата, поставени са предпазни парапети, оформена е цветна градина, засадени са храсти за създаване на жив плет, с което със собствени усилия надградиха изпълнения през 2018 г. проект за повишаване енергийната ефективност на сградата по НПЕЕМЖС.

Изпълнените проекти показват успешното сътрудничество между живущите и местната власт за постигане основната цел на Програмата – реализиране на съвместни проекти с обществено значима дейност, с които не само се повишава привлекателността на общината, но се подобрява и качеството на живот.

Файлове и ресурси

Последна промяна: 13:36, 9 Април 2021
Разглеждания: 2002

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook