Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Насърчаване на икономическата активност и устойчивото развитие на региона на Средна Гора и Средна Стара планина“

11
Мар
2024
Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Насърчаване…

На 22 март 2024 г. (петък), от 11:00 до 11:30 часа, в залата на Община Троян, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Насърчаване на икономическата активност и устойчивото развитие на региона на Средна Гора и Средна Стара планина“, с водещ кандидат Община Карлово. Концепцията за ИТИ има за основна цел да изгради устойчива и интегрирана рамка за социално-икономически растеж, опазване на околната среда и подобряване на качеството на живот в населените места на общините Карлово, Троян, Хисаря и Брезово.

Настоящата КИТИ се фокусира върху структурирането на два стълба на местната икономика–стимулиране на инвестициите в индустриални паркове и в устойчивото развитие на туризма в целевата група, тъй като и четирите общини разполагат с впечатляващ ресурс от недвижимо културно и природно наследство. На територията на община Троян обект на интервенция е „Археологически комплекс „Состра“–Римски кастел и Римска крайпътна станция“, който е недвижима културна ценност с национално значение. Свързваща артерия между партньорските общини е планинският проход Троян-Кърнаре, за който се предвижда изграждане на снегозащитни съоръжения на участъци от републикански път II-35 с цел целогодишната му проходимост.

За участие в публичната дискусия са поканени водещите кандидати и партньори, както и широката общественост в лицето на местния бизнес и синдикалните структури, академичната общност, неправителствени организации, граждани и техни сдружения и др.

Присъстващите на събитието заинтересовани страни ще имат възможност да се запознаят с концепцията за ИТИ, да споделят свое мнение за инвестициите, предложени за финансиране, както и да попълнят анкета „за“ или „против“ представената концепция.  

 

Презентация на концепцията

Онлайн анкетата за гласуване

Може да изпращате възражения или препоръки, до три дни след датата на общественото обсъждане, на електронната поща на Областен информационен център – Ловеч: oic.lovetch@gmail.com.

 

           

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.

 

Последна промяна: 14:16, 9 Април 2024
Разглеждания: 120

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook