Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

На 2 и 3 юли Троян отново ще бъде домакин на етап от Международната колоездачна обиколка на България, едновременно с честване на 125 годишен юбилей на Колоездачен клуб „Хемус – 1896 г.“, Троян

24
Юни
2021
На 2 и 3 юли Троян отново…

И тази година очакваме за 68 път Международната колоездачна обиколка на България, събираща именити спортисти от цял свят, да премине през Троян. Обиколката ще стартира на 30 юни в София и ще финишира на 5 юли в Габрово, като ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра, които са разпределени в пролог и 5 етапа с общ старт.

На 2 юли Троян домакинства на финала на втория етап Пловдив - Троян, който се очаква да бъде  около 17.15 часа пред сградата на Община Троян. Макар и кратък (113 км), този етап до голяма степен ще определи кои ще бъдат главните претенденти за крайната победа. „Беклемето“ се счита за една от трудните височини в България, заради своята дължина от 22 км и голям наклон, като не бива да се подценява и спускането към Троян, особено при лоши атмосферни условия.

Стартът на третия етап Троян - Сливен ще бъде в 12.00 часа на 3 юли от пл. „Възраждане“.

Жителите на града винаги са посрещали обиколката с интерес, гостоприемство и подкрепа. С годините тя се превърна в едно от знаковите събития за нашия град, което доставя радост на троянци.

Основна роля при подготовката на събитието на местно ниво имат общинска администрация и президентът на  колоездачен клуб „Хемус – 1896 г.“ г-н Тодор Колев. За спокойствието и сигурността на колоездачи и зрители ще се погрижат над 150 служители на реда.

През тази година троянци честват и сериозен юбилей – навършват се 125 години от началото на организираното колоездене в града. Припомняме, че в Троян не само е създаден един от първите колоездачни клубове в страната, но той е и единственият български град, дал петима шампиони в обиколката: Лальо Цочев, Борис Бочев, Бойко Ангелов, Павел Шуманов и Димитър Господинов.

Програмата, посветена на знаковата годишнина, включва състезание по колоездене за деца от 6 до 14 години, възможност за тестване на електрически и други велосипеди на световноизвестна американска марка, награждаване на заслужили деятели в колоездачния спорт и на млади надежди от клуба, постигнали отлични резултати през 2020 и 2021 г.

Ръководството на община Троян поздравява троянския колоездачен клуб с неговия юбилей ще продължи да подкрепя и занапред усилията на треньорите да възпитат младите хора в дух на отговорност, борбеност и воля за победа.

Последна промяна: 09:12, 13 Юли 2021
Разглеждания: 422

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook