Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

16
Май
2024
24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

По традиция, 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Троян ще бъде отбелязан тържествено.

Събитията през цялата седмица са посветени на празника.

На 21 май в салона на Общината ще се състои среща-разговор с  Доброслав Димитров – председател на Българската асоциация на софтуерните компании, за тенденциите в образованието на тема: „Изкуствен интелект (AI) – бъдещето е тук“. На 23 май в зала „Форум“ при НЧ „Наука-1870 г.“ ще бъде излъчен  документален филм в памет на Пенка Герганова – „Един български учител“.

В празничния 24 май, в 10.30 ч. ще започне традиционното празнично шествие - от „Малък пазар“ до пл. „Възраждане“, в което ще се включат всички училища, детски градини, културни институции, спортни клубове, граждани. В 11.00 ч. е началото на тържествено честване на празника с връчване на Годишни награди на Община Троян за изявени личности с принос в областите „Образование“ и „Култура“ за 2023, които тази година ще бъдат връчени на Мариета Жекова и Богдана Мичева – в област „Образование“ и на Владимир Киров – в област „Култура“.

Община Троян е подготвила пъстра програма за тазгодишното отбелязване на празника. На сцената ще видим троянеца Радко Петков, с емблематични български песни, ФА „Траяна“, Представителен младежки духов оркестър с мажоретки, „Ха, за здраве“ и други читалищни и ученически формации.

Каним ви да отбележим заедно и с много настроение 24 май.

Последна промяна: 17:02, 16 Май 2024
Разглеждания: 64

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook