Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян се присъединява към инициативата “Часът на Земята” Печат Е-мейл
Вторник, 19 Март 2013 15:53

Шестото световно издание на “Часът на Земята” ще се случи на 23 март 2013 г., събота, от 20.30ч.

Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, “Часът на Земята” се разрастна и стана една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени. През изминалите години тя се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят.

“Часът на Земята” винаги е бил нещо повече от това да угасим сметлините за 60 минути. Вече са налице първите резултати за опазване на природата, които ще ни помогнат за осъществяване на дългосрочната ни цел, каза Анди Ридли, съосновател на тази инициатива.

В България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012г. в инициативата участие взеха 74 града. Тогава традиционно в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека “Св.Св.Кирил и Методий”, Софийски университет, Президентството, Парламентът, БНБ и др.

През настоящата 2013 г. посланици на инициативата отново ще бъдат музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Мартин Заимов, актьорът Юлиан Вергов.

За първи път Троян се присъединява към “Часът на Земята” през 2009 г.

“И тази година, обяви кметът Донка Михайлова, нашата община ще подкрепи инициативата на Световния фонд за дивата природа и ще изключи на 23 март, събота, в 20.30ч. до 21.30ч. осветлението на сградите на централния площад – Община Троян, НЧ ”Наука”, МНХЗПИ. Това е символичен жест, с който показваме нашата загриженост към настъпващите климатични промени и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага”.

Сайт на кампанията: http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/

 

Маргарита Генкова
"Връзки с обществеността"