Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Троянските читалища получиха своите субсидии Печат Е-мейл
Понеделник, 04 Март 2013 10:00

На първи март, в салона на общината, се събраха председатели и секретари на 20-те читалища в община Троян, които получиха своята годишна субсидия. Присъстваха кметът Донка Михайлова, зам.-кметът Поля Димова и служители на администрацията.

Читалищните дейци бяха приятно изненадани от две момиченца от НУ “Христо Ботев”, водени от баба Марта, които подариха на всеки мартеница, с пожелание за здраве и сполука.

Г-жа Михайлова поздрави присъстващите с Деня на художествената самодейност 1-ви март и от името на общинското ръководство изрази признание и уважение към към труда на всички самодейци.

За нас е особено важно, каза Михайлова, че нашите читалища имат своето достойно място в културния живот на общината. Тя се спря и на проблема с материалната база и нуждата от ремонти на читалищните сгради, както и на възможността те да бъдат включени в програмите за енергийна ефективност. На този етап ремонтното звено към “Комунални услуги” ще извърши ремонт в читалищата в Орешак, кв. Велчевски, Старо село, Борима и Бели Осъм.

Зам.-кметът Поля Димова изрази удовлетворение от предварително направените срещи с всяко едно читалище, в присъствието на кметовете на населените места. На тези срещи, които бяха по инициатива на Общината и които се провеждат за първи път, се обсъдиха съществуващите проблеми. Тя поясни, че принципите при разпределяне на субсидията са на база извършена оценка на дейностите, реализирани през 2012г.

“Уверена съм, сподели на края на срещата г-жа Димова, че всяко читалище прави всичко възможно да развива своята дейност и бих се радвала на добра координация между нас в името на общите ни цели.”

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”