Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства

09
Май
2022
Дневен център за подкрепа на деца и…

1. Наименование на социалната услуга:

Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства

2. Доставчик на социалната услуга:  Община Троян, пл. Възраждане № 1,

Тел.: 0670/63096

електронна поща: postbox@troyan.bg

интернет адрес: www.troyan.bg

3. Адрес и контакти на социалната услуга: гр. Троян, ул.” 34-ти Троянски полк” № 42

Управител: Мария Мировойска-Камачарова: 0878 539 987

Социални работници: Ивелина Черешарова и  Цветелина Кръстева – тел. 0878 664 613.

Електронна поща: dc_troyan@abv.bg

4. Капацитет на социалната услуга – 30 места

5. Целева/и група/и – деца с увреждания и техните семейства

6. Дейности, които предоставя социалната услуга по чл. 15 от ЗСУ:

Центърът осигурява целодневни, полудневни и почасови услуги в специализирана среда и мобилно, според индивидуалните потребности на потребителите, в т.ч.:

  • Дневна грижа и подкрепа за придобиване на трудови умения за деца с трайни увреждания (определени 50 и над 50 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност);
  • Информиране и консултиране, застъпничество и посредничество, общностна работа, терапия и рехабилитация и обучение за придобиване на умения за деца, вкл. в риск и с увреждания.

Услугата осигурява безплатна храна, съобразена с възрастта и индивидуалните особености на потребителите, ползващи дневна грижа, в зависимост от продължителността на престоя.

7. Ред за предоставяне на социалната услуга:

  • Заявление за ползване на социалната услуга се подава до Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на детето, когато детето е в риск, по смисъла на Закона за закрила на детето.
  • Заявление за ползване на социалната услуга се подава до доставчика на услугата - Община Троян, при самозаявили се кандидат-потребители.

8. Такса за ползване на социалната услуга - за ползването на социалната услуга не се дължи такса.

9. Материална база – центъра разполага със зала за групова работа и дневен престой за деца, зала за индивидуална работа, сензорна стая, зала за рехабилитация, логопедичен кабинет. Кабинетите са оборудвани със съвременна техника и оборудване за осигуряване адекватна грижа на децата и младежите. Прилежащо дворно пространство със сензорна градина, беседка за отдих и съоръжения за игра на открито.

Потребителите ползват шкафче за преобличане и съхраняване на лични вещи, кухня с трапезария, санитарни помещения, адаптирани и за лица с увреждания.

Центърът разполага със собствен транспорт, безплатен за потребителите на услугата. Децата се придружават по време на транспорта от служител на центъра.

10. Специалисти, работещи в социалната услуга - социалната услуга разполага със следните специалисти: социални работници, психолози, специални педагози, логопеди, рехабилитатор, трудотерапевт, възпитател, медицински специалист, детегледачи и помощен персонал.

 

 

 

Последна промяна: 14:14, 5 Март 2024
Разглеждания: 2329

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook