Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Временният оперативен щаб възобновява набирането на средства по дарителската сметка

26
Окт
2020
Временният оперативен щаб възобновява набирането на средства…
Временният оперативен щаб възобновява набирането на средства по дарителската сметка
Временният оперативен щаб отново отваря дарителска сметка за набиране на средства за превенция на заболяването на територията на община Троян и в подкрепа на лечението и наблюдението на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“ Троян ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД, филиала на Спешна помощ – Троян и институции, прилагащи противоепидемични мерки. Средствата се изразходват по решение на щаба и в съответствие с подписан договор с дарителите.
Припомняме, че сметката бе разкрита в края на месец март. С дарения в нея се включиха общо 37 фирми и физически лица. Събраната по дарителската сметка сума бе в размер на 44 134.90 лв. От нея за нуждите на лечебните заведения и за превенция разпространението на вируса, с решения на Временния оперативен щаб, бяха разходени 38 967.21 лв. С разходените средства бяха осигурени: защитни облекла за филиала на Спешна помощ – Троян; алуминиева преграда, кислородна система и разходи за извършване ремонт на помещение за настаняване на болни с COVID-19 в МБАЛ гр. Троян; кислороден концентратор за нуждите на Белодробната болница; предпазни шлемове за нуждите на служителите на РУ на МВР гр. Троян; тестове за нуждите на МБАЛ гр. Троян и Белодробната болница; нова операционна лампа за МБАЛ гр. Троян; болнични легла за Белодробната болница; бактерицидни лампи за Спешна помощ и други.
Към настоящия момент по сметката има 5167.69 лв. С оглед увеличаващия се брой диагностицирани с COVID-19 в общината, областта и страната и спешната нужда от средства, Временният оперативен щаб възобновява набирането на средства по дарителската сметка.
Даренията могат да бъдат правени по банкова сметка на името на:
ОБЩИНА ТРОЯН
РАЙФАЙЗЕНБАНК-(БЪЛГАРИЯ) ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBАN: BG 94 RZBB 9155 8420008108
Код: 44 51 00
или внасяни в брой в касата на Община Троян.
Община Троян и Временният оперативен щаб изказват благодарност на всички, които се включват в дарителската кампания! Вашите дарения могат да спасят човешки живот!
Последна промяна: 13:46, 26 Октомври 2020
Разглеждания: 532

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook