Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Бивше училище се преустройва в Дом за стари хора в троянското село Добродан

06
Окт
2009
stari_hora.jpg
Потребността в общината да бъде разкрит старчески дом нарастна през последните няколко години, когато много възрастни хора потърсиха такава социална услуга. В подкрепа на това искане чрез клуба на пенсионера в общината се получи подписка от 1 650 лица, представители на всички населени места от общината, в която се отправя молба за предприемане на необходимите действия за разкриване на социално заведение Дом за стари хора.
След многократни проучвания и анализи на сградния фонд, Община Троян реши, че закритото през 2007г. училище в с. Добродан е подходящо за реализация на този проект.
В началото на настоящата година бе сключено Споразумение за финансиране на обекта между Социалноинвестиционен фонд гр. София и община Троян на стойност 328 669 лв. Финансовото участие на общината е 65 850 лв.
След проведена процедура за избор на изпълнител по строителството е определена фирмата АС “Гарант” ЕООД” – Троян.
Бивщите класни стаи ще бъдат преустроени в помещения със самостоятелни санитарни възли, обособени са кухня и столова, направени са тераси, подменена е дограмата. За тези дейности са подсигурени 187 541 лв., които до края на месеца ще бъдат усвоени.
Работата ще продължи и през последните два месеца на годината, включваща вътрешни мазилки, ВиК, ел.инсталация, отоплителна и вентилационна инсталация и др.
Възможността троянци да се сдобият в близко време с така желания Дом за стари хора вече е реалност.
 
[Назад]
Последна промяна:
Разглеждания: 2705

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook