Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Провериха Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Троян и Априлци

06
Окт
2009
logo_mosw.gif
През изминалата седмица експерти от РИОСВ Плевен извършиха проверка на изпълнението на условията на комплексно разрешително №265-Н/2008г. за Регионалното депо за битови отпадъци. При проверката присъстваха и главният експерт “Екология” в общината Таня Рогачева и Събчо Събчев – управител на “Комунални услуги” ЕООД. По силата на сключен договор фирмата е оператор на депото.
Извършената проверка е съгласно Закона за опазване на околната среда и Заповед на министъра на околната среда и водите.
Експертите на РИОСВ Плевен установиха, че дейностите по стопанисване на депото, които се извършват от фирма “Комунални услуги” ЕООД – Троян, отговарят на изискванията:
В експлоатация са клетки №1 и №2, като първата клетка е запълнена около 90%.
Ежедневно се извършва уплътняване на отпадъците със специализиран транспорт-компактор, запръстяване и оросяване с инфилтрат. Води се ежедневно измерване на приетите количества отпадъци на електронна везна. Стойностите не надвишават определения по условие лимит и данните се съхраняват в електронен вариант.
Започнато е изграждането на газоотвеждащи кладенци, като изграждането е успоредно със запълването на съответния работен хоризонт. Отремонтиран е участък от открита охранителна канавка за отвеждане на дъждовни води.
Проверката установи, че на депото не се депонират опасни отпадъци.
От направения констативен протокол от експертите на РИОСВ Плевен става ясно, че няма нарушения и отклонения от поставените в комплексното разрешително условия.
 
[Назад]
Последна промяна:
Разглеждания: 2156

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook