Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

“Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак” – с нов управител

01
Окт
2009
ichakarov.jpg
Новият управител на “Националното изложение на занаятите и изкуствата” в с. Орешак е г-н Иван Александров Чакъров. Той бе определен след проведен конкурс от комисия в състав: Председател – Недка Топалова, зам.-кмет на община Троян и членове: Мариян Балев – зам.-кмет, инж. Борис Бояджиев – началник отдел “Общинска собственост и стопански дейности”, Павлин Иванов – старши юрисконсулт и Мария Минкова – главен експерт. С право на съвещателен глас е присъствал г-н Даниел Сираков – председател на комисията “Туризъм и околна среда” при ОбС.
До конкурса бяха допуснати двама кандидати - досегашният управител Стоян Стоянов и Иван Чакъров. Според изискванията те са представили бизнес програма за развитие на дружеството в следващите 3 години, както и дългосрочните си идеи - икономически и структурни.
Предвид направеното оценяване, комисията предложи на кмета на общината, за спечелил конкурса за възлагане на управление на “Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак” г-н Иван Александров Чакъров. Той е богослов по образование, специализирал е във “Фридрих-Александер-Университет” в Германия, 12 години е преподавател в Богословския факултет на ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий”, В. Търново, управител на фирма до 2009г.
Зам.-кметът на общината г-жа Топалова е убедена, че комисията е избрала по-добрия кандидат – бизнес програмата и концепцията за развитието на Националното изложение на г-н Чакъров са по-издържани и обосновани. Ръководството на община Троян се надява, че той, заедно със своя екип от специалисти, ще превърне НИХЗИ в европейски център на художествените занаяти, ще го “отвори” към света и ще върне неговата стара слава на международно културно средище.
 
[Назад]
Последна промяна:
Разглеждания: 2226

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook