Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Завършиха строително-монтажните работи по санирането на бл.5 в ж.к. „Младост"

02
Ное
2021
Блок 5 в ж.к. „Младост"

Община Троян информира, че успешно и в срок бяха завършени строително-монтажните работи по санирането на бл.5 в ж.к. „Младост”. Обновяването му е част от проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Троян, с адреси: ж.к. „Лъгът“, бл.11 „Хисар“ и ж.к. „Младост“, бл.5 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Изпълнени са топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограма, топло и хидроизация на покрива, изолиране на пода откъм сутерена, конструктивно възстановяване и усилване на бетонното покритие на стоманобетоновите елементи, енергоспестяващо осветление в общите части, ремонт на общи части на сградата - стълбищни клетки и площадки, парапети на тераси и балкони, противопожарни мерки и др. Изпълнени са мълниезащитна и заземителна инсталация. Подобрен е достъпът на лица с увреждания, чрез изграждане на рампи за инвалиди и парапети. Възстановено е и първоначалното състояние на сградите, нарушено в резултат на обновяването.

24 домакинства вече ще се радват на приветливия вид на сградата и още тази зима ще усетят разликата в сметките си за отопление.

Успешното приключване на обекта е благодарение на изпълнителя „Нов стандарт 2012“ ЕООД, гр. София, с управител Свилен Чичев.

Строителният надзор е изпълнен от фирма „Троя консулт“ ЕООД, гр. Троян, с управител инж. Дилян Енкин, а авторският - от проектантско ателие „Троянарх“ ЕООД, гр. Троян, с управител арх. Пенко Терзиев.

Официалното откриване на обекта и заключителната пресконференция ще се състоят след приключване на строителните дейности и по другия обект, включен в проекта в ж.к. „Лъгът“, бл.11 „Хисар“.

Последна промяна: 15:48, 2 Ноември 2021
Разглеждания: 540

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook