Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Заповед за ограничаване на движението в с. Орешак, поради честването на храмовия празник на Троянския манастир „Успение Богородично”

 

ЗАПОВЕД № 993 от 31.07.2023 г.

на Кмета на Община Троян

 

На основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА, с цел опазване живота и здравето на гражданите, недопускане настъпването на ПТП, спазване разпоредбите на Наредба №1 на Община – Троян и ЗДвП, с оглед осигуряване охраната на обществения ред и постигане оптимална организация на движението във връзка с честването на предстоящия храмов празник на Троянския манастир „Успение Богородично” и провеждането на Традиционния панаир на занаятите – с. Орешак 2023 

Н А Р Е Ж Д А М

  1. ЗАБРАНЯВАМ движението на ППС по ул. “Стара планина“ в с. Орешак, в участъка от „Старият съвет“ до Троянски манастир, за времето от 12.00 часа на 11.08.2023 г. до 06.00 часа на 16.08.2023 г.
  2. Движението на ППС за с. Черни Осъм и вилна зона с. Орешак да се осъществява по ул. “Иван Лалев“ и обходен маршрут обозначен с указателни табели. Разрешавам превозните средства, придвижващи се от или за вилната зона, да преминават/ пресичат ул. “Стара планина“.
  3. Посетителите на Троянския манастир, придвижващи се с ППС да бъдат насочвани към обособените паркинги. Да не се допуска паркирането на превозни средства по тротоари, банкети и свободни площи около „Троянския манастир“ и по обходният маршрут за движение.
  4. ОПРЕДЕЛЯМ работно време на търговските обекти, заведенията за хранене и развлечения, обособени по повод провеждането на „Традиционен панаир на занаятите – Орешак 2023“ да е до 24.00 часа, при спазване разпоредбите на чл. 16а, ал. 2 от Закона за защита от шума в околната среда. Зареждането на същите да се осъществя през периода от 07.00 до 08.00 часа и от 15.00 до 16.00 часа.

 

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Началника на РУ  – Троян.

Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на Община Троян и на интернет страницата на вестник, излизащ на територията на общината.

Заповедта да се доведе до знанието на заинтересованите лица, чрез Дирекция „Общинска собственост и икономика“ при Община Троян, Кмета на с. Орешак и Управителя на НИХЗИ – с. Орешак.

 

РОЗАЛИНА РУСЕНОВА /П/
И.Д. Кмет на община Троян

съгласно Заповед № 955/25.07.2023 г.

 

Последна промяна: 15:31, 8 Март 2024
Разглеждания: 326

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook