Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Весела Лечева бе специален гост на награждаването на даровитите деца от община Троян

20
Дек
2023
Весела Лечева бе специален гост на награждаването…

На 19-ти декември 2023 г. в салона на община Троян се състоя тържественото награждаване на деца и ученици с изявени дарби за 2023 г. Грамоти за постиженията си в областта на спорта, науката, технологиите и изкуствата получиха 92 деца, като финансова подкрепа в общ размер на 5390 лв. получиха 85 от тях.

Специален гост на събитието, по покана на кмета Донка Михайлова, бе госпожа Весела Лечева - петкратен световен шампион по стрелба, член на Международния олимпийски комитет и Български олимпийски комитет. По-рано през деня г-жа Лечева и г-жа Михайлова се срещнаха с учениците от Средно училище „Васил Левски“ – с. Черни Осъм, което единствено в страната подготвя планински водачи. Учениците показаха своите умения в скално катерене и оказване на първа долекарска помощ на пострадал, а специалният гост сподели опит от своя професионален път на спортист.

 На връчването на грамотите на изявените ученици през годината г-жа Лечева пожела на младите таланти нови олимпийски върхове не само в спорта, но и в науката и изкуствата, защото зад всяко постижение стои труд и упорство във всички сфери на развитие. ​Г-жа Лечева изказа своето задоволство от събитието, в което бяха поощрени добрите резултати и грижата на Община Троян към изявите на младите спортисти и бъдещи учени, а пълната зала с деца, учители, треньори и родители и големият брой желаещите да се снимат за спомен със световния шампион бе най-високата оценка на троянци за събитието.

Последна промяна: 14:00, 20 Декември 2023
Разглеждания: 252

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook