Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

ВАЖНО! За учениците и техните родители

03
Дек
2021
ученици

Присъственото обучение на учениците от 5. до 12. клас в Община Троян ще  бъде възстановено на 6 декември (понеделник). Очаква се повече от 80% от учениците да се върнат в училище, а останалите ще продължат обучението си в електронна среда. Всички автобуси, които извозват ученици от и за селата, ще пътуват по утвърдената в началото на учебната година транспортна схема.

Условие за връщането в клас е учениците да бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове за COVID-19 веднъж седмично, а учителите и непедагогическия персонал – два пъти седмично. Тестовете вече са осигурени и в края на днешния ден (3 декември) ще бъдат получени от директорите на училищата.
Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който се явят в училище. Изключение се прави само за учениците със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.
Освободени от тестване са и притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.
Друго условие за връщане в клас е в една паралелка да има поне 50% ученици, които ще се тестват или представят „зелен сертификат“.
Също от 6 декември са разрешени присъствените занятия в Центъра за подкрепа на личностното развитие при не повече от пет човека в помещение, физическа дистанция от 1,5 метра и  носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.
На сайтовете на МЗ и на МОН са публикувани измененията в заповедите на министъра на здравеопазването и министъра на образованието, като са  актуализирани и Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

Последна промяна: 15:33, 3 Декември 2021
Разглеждания: 644

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook