Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

В условията на обилния снеговалеж ситуацията в община Троян е тежка

26
Ное
2023
Изображение 38839

Голяма част от общината е без електричество. Подстанция „Троян 1“ е изключена. Без електричество са и малка част от кварталите на града. Навсякъде има нападали дървета, особено там, където листата не са опадали и натежават под мокрия сняг. Четири снегорина на ОП „Комунални услуги“ работят по улиците в града от 1:30 часа. Проходими при тежки зимни условия са главните улици в града. Улиците в кварталите и махалите ще бъдат почиствани поетапно. Има аварирала снегопочистваща техника. Няма мобилна връзка с по-голяма част от селата в общината. Затворен за всякакъв вид МПС-та е Троянският проход и пътя Шипково – Рибарица. Не е желателно преминаването на ТИР-ове по ул. „Македония“. Оказана е помощ на човек, изпаднал в тежка ситуация по пътя Врабево-Добродан.

Кметът Михайлова свика заседание на Кризисния щаб в 5 часа сутринта. Като първостепенна задача бе поставено спасяването от снежните преспи на деветима бедстващи в близост до чешмата „Еделвайс“ на Троянския проход.

Следващото заседание на щаба ще бъде в 9 часа.

Молим гражданите да пътуват само при крайна необходимост. Напомняме, че неправилно паркирали автомобили създават проблеми при снегопочистването.

Последна промяна: 09:49, 26 Ноември 2023
Разглеждания: 262

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook