Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

В Троян ще бъде извършено измерване на качеството на атмосферния въздух с мобилна автоматична станция за контрол

09
Фев
2021
В Троян ще бъде извършено измерване на…

Съгласно писмо на РИОСВ - Плевен, гр. Троян е включен в годишния график за провеждане на планово индикативно измерване на основните показатели за качество на атмосферния въздух. Работата на Мобилната автоматична станция стартира на 09.02.2021 г. и ще продължи две седмици.

Измервания от горепосочения вид са провеждани в град Троян през 2017 г. и 2019 г., като тогава не са били установени превишения на съответните норми за качество на въздуха.

Станцията вече е  разположена на площад „Възраждане” и в непрекъснат режим ще измерва концентрациите на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон и фини прахови частици. Мониторингът върху качеството на въздуха ще продължи и през останалите три сезона.

Според редица изследвания, замърсяването на въздуха с фини прахови частици, особено осезаемо през зимния сезон, е предпоставка, както за възникването, така и за по-тежкото протичане на редица респираторни заболявания и хронични болести на дихателната система. Призоваваме Ви заедно да опитаме да запазим чистия въздух и здравето си през отоплителния сезон.

Последна промяна: 17:57, 9 Февруари 2021
Разглеждания: 589

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook