Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

В община Троян започна петото издание на проекта „Научи се да караш ски“

19
Яну
2024
В община Троян започна петото издание на…

За пета поредна година ще бъде осигурено безплатно обучение по ски на всички деца в начален етап на обучение в община Троян.
През настоящата 2024 г. проектът на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта, с подкрепата на телекома А1, „Научи се да караш ски“ ще обхване около 200 деца от всички  троянски училища. 
Още през месец декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата за желанието им да се включат в обучението по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“, като желаещите са повече от определените места. Децата, които остават извън списъка, ще преминат обучение при същите условия на проекта, но с финансиране от Община Троян. 
В рамките на „Научи се да караш ски“ е създадена организация за осигурени транспорт и обяд. Медицинското обслужване, ски учителите и ски оборудването са предоставени от Ски център „Сима“, а придружаващите учители - от съответните училища. Стартирането на проекта бе дадено на 15.01.2024 г. и ще продължи до края на месец февруари. Заниманията са предвидени в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки и обяд. В края на обучението ще бъде проведено състезание, а победителите – 2 момичета и 2 момчета в двете дисциплини, ще получат като награда 4-дневен ски лагер в зимния курорт Банско.
По проекта са издадени и специални брошури с кратка информация и насоки за правила за поведение на пистата, съвети за използване на седалков лифт, съвети за използване на влек и др.
Инициативата отразява вече утвърдилата се политика на Община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура.

Последна промяна: 15:50, 23 Януари 2024
Разглеждания: 193

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook