Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

В община Троян стартира инициативата „Научи се да играеш шах“ за ученици от начален етап

22
Мар
2024
В община Троян стартира инициативата „Научи се…

В края на месец март стартира обучение по шахмат за най-малките - с подкрепата на Община Троян и съдействието на Шахматен клуб –Троян. След проведено проучване сред учениците от начален етап, над 30 деца до 12 години от три училища в града са заявили желание за начално обучение по тази древна, но много интересна спортна игра.    


Идеята на организаторите е не само да представят набиращия популярност след успехите на женския отбор по шахмат спорт, но и да откъснат учениците от екранните устройства, като ги научат на стратегии, планиране и следване на определени правила.  


Първите стъпки в шахмата ще направят учениците от НУ „Христо Ботев“ – Троян в дните от 26-ти до 29-ти март. Веднага след пролетната ваканция инициативата ще продължи в СУ „Васил Левски“- Троян и СУ „Св. Климент Охридски“. Заниманията са безплатни и ще се провеждат в училищата в рамките на следобедните часове за занимания по интереси, а в края на месец април всички, преминали обучението, ще се включат в традиционния турнир по шах.
 

Последна промяна: 09:22, 22 Март 2024
Разглеждания: 114

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook