Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Ученици от троянските училища дискутираха по темата „Контрол на дигиталната зависимост“

23
Май
2024
Контрол на дигиталната зависимост

Ученици от VIII  до XI клас от училищата в община Троян участваха в дискусия по метода „Световно кафене“ на тема „Контрол на дигиталната зависимост“. Събитието се проведе на 22 май в Туристически информационен център – Троян и бе организирано от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – гр. Троян с модератор - психолога Йордан Танковски. Младежите формираха своите мнения и виждания по следните въпроси:

  • Какво не знаят младите хора за дигиталната зависимост и защо е опасна?
  • Какви са причините и последствията младите хора да прекарват прекалено много време пред мобилни телефони, компютри и др.?
  • Какво може да направи училището, за да ограничи употребата на дигитални устройства? Как да се стимулира общуването на живо, с цел намаляване времето прекарано пред тези устройства?
  • Какво може да направи семейството за намаляването на дигиталната зависимост и как родителите могат да помогнат?
  • За какво друго можем да използваме смарт устройствата и компютрите (освен за забавление), за да прекараме полезни и приятно времето си с тях, без да ставаме зависими?
  • Има ли опасности и какви са те при непрекъснатото сърфиране в интернет и създаването от младите хора на различни профили в повечето социални мрежи?

Дискусията допринесе за осъзнаване на проблема и разбиране на важността на контролиране на времето, което децата и младежите прекарват в интернет и на различни дигитални устройства. Участниците споделиха свои лични преживявания и мнения, което допринесе за по-добро разбиране на причините за дигиталната зависимост и начините за нейното преодоляване. Дискусията насърчи учениците да проявят по-голяма отговорност по отношение на своето онлайн поведение.

Последна промяна: 11:30, 23 Май 2024
Разглеждания: 102

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook