Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Троян отбеляза 24 май

25
Май
2021
Изображение 35036

Празникът 24 май в град Троян, тази година се осъществи  отново тържествено, и отново с много музика и настроение, въпреки че нямаше традиционното шествие, предвид епидемичната обстановка.

До училищата бяха изпратени поздравителни адреси от кмета на община Троян – г-жа Донка Михайлова и Председателят на ОбС – Троян инж. Петко Пенков.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Троян започна с концерт на Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки.  Съставът е неизменна част от облика на нашия град – обичан и очакван на всеки празник. Стотици са изнесените концерти, участията на родни и международни фестивали, спечелените награди и отличия.  

В друга част на централния площад в Троян, Център за подкрепа на личностното развитие представи изложба на изделия, изработени от учениците, участващи в ателиетата по керамика, дърворезба, моден дизайн и други приложни изкуства.
Точно в 11.00ч. прозвуча “Върви, народе възродени.....” - химнът, който кара всяко българско сърце да затрепти от вълнение и гордост. Участваха възпитаници на детската музикална школа на НЧ“ Наука“ – 1870г гр. Троян, както и деца от училищата, които рецитираха стихотворения за Кирил и Методий.

Зам. кметът г-жа Розалина Русенова поздрави гражданите с празника и връчи почетната грамота на Министерство на образованието и науката –„Неофит Рилски“  на г-жа Радостка Петкова – дългогодишен учител по български език и литература и главен учител на СУ „Васил Левски“ – Троян. Наградата се връчва за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на училищното образование, за постижения в подготовката на зрелостниците за ДЗИ 2020г, както и за значителни постижения.

Отмина един празничен ден, ведър и усмихнат с много положителни емоции на Площад „Въздраждане“ в гр.Троян.

 

 

Последна промяна: 15:30, 25 Май 2021
Разглеждания: 621

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook