Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Sudocrem - топ продуктът на „Тева“ вече ще се произвежда в завода в Троян

07
Юни
2023
 Sudocrem - топ продуктът на „Тева“ вече…

Популярният антисептичен „Sudocrem“, предназначен за профилактика и грижа при подсичане на кожата на деца и бебета и други кожни заболявния ще се произвежда в завода на фармацевтичната компания „Teвa“ в Троян.

Официалното откриване на новата производствена мощност в завода на „Teвa“ в Троян се състоя на 6 юни. Сред  гостите на събитието бяха кмета на Община Троян – г-жа Донка Михайлова и областния управител на област Ловеч инж. Светослав Славчев. На церемонията присъстваха още г-н Ерик Драпе – изпълнителен вицепрезидент, глобални производствени дейности на Тева, г-н Михал Нитка – регионален изпълнителен директор, г-н Ярослав Чикил, местни и регионални медии,  служители на Тева.

Историята на продукта започва през 1931 г., когато фармацевтът проф. Томас Смит смесва уникална формула на активни съставки, събрани заедно като най-добрата комбинация от природата и науката. Тази комбинация ефективно успокоява и помага за заздравяване на бебешки обриви, както и други кожни заболявания. От тогава формулата на продукта остава непроменена.

Освен при бебета и деца, той се прилага също и като профилактично средство и облекчаване на последствията от други кожни проблеми като: екзема и акне, при ожулвания и леки наранявания на кожата.

Днес „Sudocrem“ е марка номер 1 на „Teвa“ в дивизията „Продукти без лекарско предписание“, присъстваща на повече от 43 пазара на 5 континента – от Канада, Европа, Африка, Близкия изток, Азия до Австралия, с годишни продажби от повече от 30 милиона опаковки.

Последна промяна: 14:09, 7 Юни 2023
Разглеждания: 413

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook