Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Строителни дейности по подготовката на учебната 2020/2021

31
Авг
2021
подготовката на учебната 2020/2021

Повече от 1,5 млн. лв. за ремонти в образование, култура, здравеопазване и спорт

 

За повишаване качеството на жизнената среда и намаляване на различията между града и селата общинска администрация се стреми да модернизира и поддържа сградния фонд, за да се създадат по-добри условия за образование, култура, здравеопазване и  спорт. За целта през 2021 г. ще бъдат вложени повече от 1,5  милиона лева.

В общинските детски градини и детската ясла са направени вътрешни ремонти, ремонти на покриви и изграждане на детски площадки. В ДГ "Осми март" се изграждат три детски площадки по проект „Красива България“ (ПКБ) на стойност 84 993 лв., със съвместно финансиране: 60% от община Троян и 40% от ПКБ.

Направен е и ремонт на санитарните възли в една от групите на ДГ “Осми март“. Ремонтиран е  покрива в ДГ "Здравец". Монтирани са съоръжения на  детска площадка в дворното пространство на ДГ “Незабравка“ с. Орешак. Освежителни ремонти се правят  в детска млечна кухня „Вкуснотийка“. Подменят се дограми, монтират се парапети и се полага настилка на централния вход на Детска ясла. Обявена е процедура и предстои избор на изпълнител за изграждане на газово стопанство за Детска ясла и ДГ “Синчец“. В съгласувателен режим е проектът за газово стопанство в ДГ “Мир“. Общата стойност е 156 825 лв.

Към настоящия момент се обновяват и училищата на територията на общината. В НУ "Христо Ботев" гр.Троян  се реконструира и оборудва съществуваща постройка по програмата на МОН за Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на стойност 221 500 лв.

Ремонтират се санитарните възли в СУ "Св. Кл. Охридски" , отоплителните системи в СУ "Васил Левски" гр. Троян и ОУ "Васил Левски" с. Борима, подменят се дограми в ОУ "Иван Вазов" с. Дебнево, ремонтиран е складът за горива в ОУ "Васил Левски" с. Орешак. Асфалтирана е спортната площадка в ОУ “Иван Вазов“ с. Дебнево. Реализира се проектът за 300 0000 лв на СУ „В. Левски“-Троян за STEM център. Изготвя се проект за  Преустройство съществуваща кухня в СУ "Св. Климент Охридски"Троян  в кухня за обединено хранене за ученици от първи до четвърти клас и хранене, свързано със социалните услуги. Изготвен е проект за ремонт на покриви в ЦПРЛ. Общата стойност на ремонтите в училищата е 434 200 лв.

Основно се обновява читалището в с. Орешак финансирано от Държавен фонд „Земеделие“ по процедура чрез подбор на проектни предложения № BG06RDNP001-19.004 “МИГ Троян, Априлци, Угърчин_66_М7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура“. Ремонтира се покривът, изпълнява се външна толоизолация и ремонт на сутерена на обща стойност 456 000 лв.

В културните институции са обновени помещения в детска библиотека към НЧ "Наука 1870" Троян, покриви и помещения в  зали 3. 4 и 5 в НИХЗИ с. Орешак, покрива на читалището в с. Старо село. Подменя се дограмата и се ремонтира фасадата на галерия "Серякова къща". Има сключени договори и предстои да се извърши подмяна на дограма в читалището в с. Чифлик, ремонт на електро инсталация в читалището в с. Борима и  ремонт навеси до МНХЗПИ. Изготвен е проект за Фасадна реставрация и консервация на сграда за култура  и изкуство "Конака". Предстои ремонтиране на входа и околните пространства на читалището в с.Орешак.  Общата стойност на ремонтите е 243 726 лв.

Избран е изпълнител и се работи по предвидени дейности (подмяна на дограми и вътрешни ремонти) в здравните служби в с. Долбок дол, с. Калейца, с. Бели Осъм и с. Балканец. Стойността им е в размер на 11 400 лв. Предстои закупуване на  ново обзавеждане и оборудване за здравните кабинети в детските градини.

Монтирано е електронно табло в зала "Чавдар" и се работи по смяна на подовата настилка в залата. Изпълнени са вътрешни ремонти в сградата на стадион „Чавдар“ и е монтирано ново многофункционално  спортно съоръжение. Предстои закупуване и монтиране на два нови фургона на Беклемето за нуждите на зимните спортове. Всичко за около 120 000 лв.

Последна промяна: 11:33, 31 Август 2021
Разглеждания: 420

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook