Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартират строително-монтажните работи за обособяване на изолиранa структура за лечение на пациенти с инфекциозни заболявания в МБАЛ - Троян

18
Май
2023
МБАЛ - Троян

„МБАЛ-Троян“ ЕООД стартира изпълнението на строително-монтажни работи за обособяване на изолиранa структура за лечение на пациенти с инфекциозни заболявания, в т.ч. COVID-19. Дейностите се изпълняват в рамките на проект BG16RFOP001-9.001-0002 „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи“, по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №BG16RFOP001-9.001-0002-C01 от 20.05.2022 г., сключен между Министерство на здравеопазването и Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

За изпълнение на проекта между „МБАЛ - Троян“ ЕООД и Министерството на здравеопазването е сключено Споразумение за партньорство, като общата стойност на финансираните дейности е 162 889,20 лв. с ДДС. Дейностите по Споразумението включват изпълнение на строително-монтажните работи, включени в изготвения инвестиционен проект, и упражняване на строителен надзор.

Помещенията определени за обособяване на структурата за лечение на пациенти с инфекциозни заболявания в „МБАЛ-Троян“ ЕООД се намират на първия етаж на корпус Г (бивше отделение по инфекциозни болести). Структурата ще разполага с лекарски кабинет, кабинет медицински сестри, манипулационна, сектор за интензивно лечение и грижи (за дихателна реанимация) - 2 стаи с по две легла и сестрински пост, 5 болнични стаи с общо 15 бр. легла за лечение на средно тежки случаи, нуждаещи се от кислородотерапия, стая за преобличане на персонала, офис, санитарни помещения за пациенти и за персонал, коридор. Предвидените строително-монтажни работи включват: демонтажни работи, топлинно изолиране на външните ограждащи елементи, направа на ново подово покритие и направа на растерен окачен таван, подмяна на интериорни врати, пребоядисване на всички помещения, подмяна на ел. инсталации (силова, осветителна, и на слаботокови - пожароизвестяване, евакуационно осветление, сестринско-повиквателна система, структурно окабеляване) и осветителни тела с енергоспестяващи, подмяна на стари отоплителни тела и връзки, разширение на водопроводната и канализационната мрежа за осигуряване на течаща топла вода във всички болнични помещения, подмяна на мивки, разширяване на съществуващата инсталация за медицински газове, осигуряване на достъпна среда до главния вход на структурата.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Гандър“ ЕООД, гр. Ловеч, а строителен надзор е „Троя консулт“ ЕООД, гр. Троян. Очаква се строителните дейности да приключат в началото на месец септември 2023 г.

Последна промяна: 08:28, 18 Май 2023
Разглеждания: 280

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook