Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартира ремонта на улица „Стара планина“ в с. Орешак

21
Мар
2023
Стартира ремонта на улица „Стара планина“ в…

Днес, 20.03.2023 г., кметът на Община Троян – г-жа Донка Михайлова и управителят на “Пътприбор“ ООД– инж. Николов  направиха символична първа копка на ул. „Стара планина“ в с. Орешак, с което стартира работата по един мащабен и дългоочакван за общината ни проект - „Реконструкция на участък от съществуващ общински път LOV1140 през с. Орешак (ул. „Стара планина“) до Троянския манастир.

Улица „Стара планина“ е част от общински път LOV1140 Орешак - Троянски манастир - Черни Осъм – местност Смесито - мах. Нешковци. Участъкът, предвиден за ремонт, е 3,796 км. Площта на пътната настилка, която ще се ремонтира е 45 909 м². При реконструкцията  на пътя ще се изградят две платна за движение и едно платно за паркиране с променлива ширина в зависимост от възможностите на трасето. Ще се ремонтира и тротоарната настилка с площ 17 537 м². Ще бъде изградена велоалея в зоната на тротоара с широчина от 1.20 м, оформена с червени бетонови плочи и жълта маркировка. При ремонта в участъка от ул. „Данчо Василешки“ до Троянския манастир ще се подменят кабелите на уличното осветление и ще бъде изградена подземна тръбна мрежа.

За изпълнител на строително - монтажните работи е избрана строителна фирма „Пътприбор“ ООД - гр. София. Проектът за участък от км 0+000 до км 0+920 е изработен от фирма „Мости България“ ЕООД - гр. София, а проектът за участък от км 0+920 до км 3+796 е изработен от фирма „Лалев-ЛСЛ“ ЕООД - гр. Троян. За упражняване на строителен надзор и контрол при изпълнение на строително монтажните работи е избрана фирма „Макрисия“ ЕООД гр. Варна.

Пожелаваме на екипа за управление на проекта и на изпълнителите ползотворна работа и успешно приключване на планираните дейности!

Последна промяна: 09:16, 21 Март 2023
Разглеждания: 336

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook