Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартира процедура за избор на представители в Съвета на децата, консултативен орган към председателя на ДАЗД

25
Мар
2022
Стартира процедура за избор на представители в…

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на ДАЗД /Държавна агенция за закрила на децата/. Неговата цел е да насърчи детското участие в процесите на изработване на политики и вземане на решения, свързани с живота и развитието на децата. Чрез функционирането на Съвета на децата ДАЗД дава възможност за участие на децата в системата за закрила на детето и възможност за пряк диалог с тях.

В Съвета има представители на 28-те административни области в България, като е дадена и възможност за включване на 4 деца от уязвими групи и 1 квота за представител на децата, получили международна закрила в България.

За членове на Съвета на децата могат да бъдат предлагани кандидатури на деца на възраст от 13г. до 16г. включително, избрани в съответствие с Процедурата за избор. Прилагането на Процедурата за избор на членове на Съвета е разделено на 3 нива: общинско, регионално и национално.

По процедурата за избор на членове на Съвета на децата, в срок до 24 май 2022 г. в Община Троян ще бъдат приемани кандидатури по определените категории на адрес: гр. Троян, пл. „Възраждане” № 1, всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа в „Център за услуги на гражданите“ или на e-mail: tr_obrazovanie@abv.bg

Файлове и ресурси

Последна промяна: 13:50, 25 Март 2022
Разглеждания: 332

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook