Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартира проектът  „Започни да плуваш“

10
Апр
2023
Стартира проектът  „Започни да плуваш“

Днес, 10.04.2023 г., стартира проектът „Започни да плуваш“, който се реализира за втора поредна година. Заниманията ще се провеждат в закрития басейн на СУ „Св. Климент Охридски“, а тренировките – от Плувен клуб „Инвиктус“ – гр. Плевен.

Проектът е с активното съдействие и финансова подкрепа на Община Троян, по инициатива на Кмета на Общината – г-жа Донка Михайлова, ПК „Инвиктус“ – гр. Плевен и СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Троян.

За безплатните 6 часа се очаква децата да овладеят начални техники на плуване. Краят на проекта ще бъде отбелязан с две състезания между всички обучени деца, а най-добрите ще бъдат стимулирани с материални награди. След приключване на обучението по проекта децата могат да продължат да плуват безплатно в басейна с оказване на методическа подкрепа от преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски“ или да се включат да тренират плуване на по-високо ниво в групите на ПК „Инвиктус“.

Професионални треньори ще обучават децата да плуват, а проектът доказва вече утвърдилата се политика на Община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към тяхното здраве чрез повишаване на двигателната им активност и култура с участие в проектите „Научи се да караш ски“ и „Започни да плуваш“.

Последна промяна: 09:14, 11 Април 2023
Разглеждания: 314

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook