Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартира изграждането на многофункционалната спортна зала в Троян

24
Мар
2023
Стартира изграждането на многофункционалната спортна зала в…

Началото на трети етап от строежа  на дългоочакваната спортна зала в Троян бе дадено в четвъртък - 23 март. Служебният министър на младежта и спорта – Весела Лечева, кметът на общината – г-жа Донка Михайлова и инж. Камен Василев - управител на фирмата – изпълнител „Строймонтаж“ ЕООД – гр. Пазарджик направиха символична първа копка на обекта. Тържествен водосвет за здраве и успех на начинанието отслужи отец Войден Божков.

Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. Капацитетът й е 618 седящи места плюс възможност за още 200. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително и достъп за лица в неравностойно положение. В зоната на спортното съоръжение  ще бъде изграден паркинг за общо 77 автомобили и автобуси.

Стойността на инвестицията е 6 072 124 лв., от които 500 000 лв. министър Лечева  обеща да осигури от бюджета на ММС и 5 639 222, 92 лв. са общинско финансиране, включително и чрез договорен револвиращ банков кредит.

Г-н Минчо Топалски –председател на спортен клуб по биатлон и стрелба „Аякс“- Троян и деца от клуба благодариха на г-жа Весела Лечева за осигуреното финансиране в размер на 460 000 лв. за асфалтиране на площадката за летен биатлон до мотополигона, което други министри обещаваха, но не изпълниха в продължение на 10 години.

Целенасочената и последователна политика на Кмета на Община Троян за насърчаване физическото развитие на младите хора бе подкрепена още през 2020 г., когато с Постановление на МС бяха осигурени 500 000 лв. държавно финансиране за изграждането на първи и втори етап на многофункционалната спортна зала в Троян. Тази политика се подкрепя както от спортната общност, така и от местната общественост.

Последна промяна: 10:54, 24 Март 2023
Разглеждания: 715

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook