Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Стартира академия за ученици OUT OF BOX - обновена статия

29
Мар
2024
Стартира академия за ученици OUT OF BOX

В началото на месец март Община Троян, в партньорство с IT компания OUT OF BOX, стартира академия за обучение на кадри в сектора на информационните услуги и програмирането за ученици от гимназиален етап.

Обучението ще е изцяло безплатно и ще се провежда в онлайн среда след преминаване на етап за подбор.

Успешно завършилите академията ще бъдат отлично подготвени за IT сектора. Обучението включва теоретична подготовка и практически задачи за самостоятелна работа. Занятията по теория ще се провеждат два пъти седмично, по предварително разработена програма. Продължителността на академията се очаква да е около 2 години.

Целта на проекта е изключително амбициозна, а именно - да създаде екип на световно ниво, способен да привлече вниманието на големи софтуерни компании, които да инвестират в Троян.

Това ще даде възможност на младите хора да предпочетат родния град пред големите градове и ще подобри стандарта им на живот.

На сайта на община Троян е публикуван линк към  формуляра за участие, като срокът за подаване на кандидатури е до 30 март. 

До 28.03.2024 г. над 40 ученици са заявили желание за обучение по програмиране в стартиращия пилотен проект. Вече са в ход интервюта с кандидатите. След провеждането им те ще получат обратна връзка и одобрените за академията ще стартират обучението си в средата на април.

 

 

Последна промяна: 08:49, 29 Март 2024
Разглеждания: 306

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook